NorthCity - Brussel

Beschrijving 

Dit project van Futurn, in samenwerking met citydev.brussels en Inclusio, omvat de bouw van een kmo-park (7.600 m²) op een site van 2,6 hectare langs de Haachtsesteenweg in Haren. Er komen ook 123 wooneenheden op de vroegere site van Orchestra-Prémaman.

NorthCity is een ambitieus project met als doel een groot industriecomplex te laten heropleven. Deze PPS wordt ontwikkeld in ondernemingsgebied in een stedelijke omgeving (OGSO) en past in de kringloopeconomie. Een deel van de gebouwen die op de site stonden zijn immers behouden en werden gerenoveerd.

Het bedrijfsgedeelte van NorthCity omvat een kmo-park met 44 ateliers en 1.000 m² kantoorruimte. Er zijn kleinere en grotere ateliers. De ruimten zijn bovendien moduleerbaar op maat van de bedrijven. Het kmo-park werd opgeleverd in maart 2022.

Op dezelfde site bouwden we ook project Middelweg in opdracht van Inclusio. Middelweg omvat 123 sociale huurwoningen die door sociale verhuurkantoren aangeboden worden aan betaalbare huurprijzen. Het complex dat ontworpen werd door Una|a bestaat uit drie hoofdvolumes die in een open bloktypologie rond een centrale gemeenschappelijke tuin zijn ingeplant. De afstand tussen de volumes biedt uitzicht op de tuin vanaf de Middelweg en vanuit de straten van het bedrijventerrein. Hierdoor is het groen verweven in de stedelijke sfeer.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Middelweg 126-132, Haren, Brussels, België
Bouwheer 
Futurn Albert, Immo Prinsen
Bedrag 
€22.000.000
Architecten 
Urban Nation Architects & Associates
Studiebureau 
Tom Hernalsteen (stabiliteit kmo-ruimtes), SGI (stabiliteit woningen), MK Engineering (speciale technieken)
Uitvoeringstermijn
2 jaar 3 maanden
Start werken
09-2020
Einde werken
12-2022