RVT Tombeekheyde - Overijse

Beschrijving 

Dit in verval geraakte sanatorium werd met respect voor de modernistische architectuur uit de jaren ‘30 omgetoverd tot een modern woonzorgcentrum met 127 zorgkamers. Een nieuwbouw herbergt 24 assistentiewoningen. De restauratie en uitbreiding van het beschermde monument vroeg de nodige creativiteit en innovatie om het project tot een goed einde te brengen. We pasten onder meer complexe funderingstechnieken toe om een bijkomende verdieping op het sanatorium te bouwen en lieten gevelsteenstrips op maat aanmaken. Dat allemaal binnen budget en timing. 

 

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Waversesteenweg 331, Overijse , Vlaams Brabant, België
Bouwheer 
Tombeekheyde nv
Bedrag 
€15.597.000
Architecten 
SVR-Architects
Uitvoeringstermijn
1 jaar 9 maanden
Start werken
03-2015
Einde werken
12-2016