120.000 m³ grondverzet voor bouw nieuw ziekenhuis

Prev Next

Willemen Infra staat in Roeselare in voor alle verhardingen rond het nieuwe AZ Delta, de buitenriolering en de waterhuishouding. Het werk verliep in twee fases. De huzarenklus omvatte een grondverzet van maar liefst 120.000 kubieke meter.

Nadat de ruwbouw was gerealiseerd, startte Willemen Infra met de aanleg van de ondergrondse waterbuffers, buitenriolering, parking en fietsenstalling. Vervolgens werd overgeschakeld op de afwerking, met onder meer een trappenpartij in architectonisch beton aan de hoofdingang. “Het was een intensief werk”, zegt projectleider Koen Azou. “Het terrein heeft een waterzieke bodem, waardoor er veel grond- en stabilisatiewerken nodig waren.”

Bovendien waren er op de werf nog heel wat andere werken aan de gang. “Het vraagt veel coördinatie om alles op tijd rond te krijgen zonder in elkaars weg te lopen. Maar het lukt. Op dit moment bevindt alles zich in een verregaande staat van afwerking. De beplanting is seizoensgebonden en zal achteraf gebeuren”, vertelt Azou.

Van de totale oppervlakte werd 29.000 m² voorzien van een betonverharding en 27.000 m² van asfalt. Het project omvat verder 3.000 meter riolering en 40.000 bomen en planten. Franki Construct staat in voor de bouw van een parkeergebouw voor 800 wagens op de campus. Die werken zijn gestart in juni en moeten in februari klaar zijn.

 

13 december, 2019 - 10:15

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.