Bootsman Jonsen - Oostende

Prev Next
Beschrijving 

Bootsman is een PPS- en Design & Build-project (DBF) in samenwerking met de Stad Oostende op een deel van de site van de voormalige kazerne Bootsman Jonsen, vlakbij het centrum van de stad. De kazernegebouwen maken plaats voor dit nieuw stedelijk woonproject.

De bouw wordt opgetrokken in 2 fases. De eerste fase omvat de realisatie van 50 appartementen met parkings en fietsenstallingen en twee commerciële ruimten. De werken aan fase 1 startten in december 2014 en werden afgerond in maart 2017. De aannemingssom bedroeg € 8,5 miljoen.

In de tweede fase komen daar nog drie tuinvilla's met in totaal 54 appartementen bij. De werken aan fase 2 lopen van september 2017 tot aan het bouwverlof 2019. De aannemingssom van die fase bedraagt € 9,3 miljoen.

Bovenop de ondergrondse parkeergarages komt er een groendak. Er komt ook een nieuwe openbare weg en ook het openbaar domein wordt heraangelegd.

Categorie: Gebouwen; Residentieel - Projectontwikkeling - Bouwteam - Design & Build - PPS

 

Willemen Real Estate is de afdeling projectontwikkeling binnen de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Zinnialaan, Oostende, West-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Stad Oostende, Willemen Real Estate, DMI Vastgoed
Bedrag 
€17.800.000
Architecten 
De Smet-Vermeulen Architecten
Tijdelijke handelsvennootschap 
Willemen General Contractor, Democo
Uitvoeringstermijn
4 jaar 7 maanden
Start werken
12-2014
Einde werken
07-2019