Guldendal - Mechelen

Beschrijving 

Stadsontwikkelingsproject Guldendal situeert zich net buiten de stadsring in Mechelen-Zuid, op wandelafstand van het kanaal Leuven-Dijle en op een boogscheut van het stadscentrum. Het station en de oprit van de E19 bevinden zich op slechts enkele minuten van de site. De strategische geografische ligging en het kleinschalige karakter vormen een ideale woonomgeving.

Guldendal bevat zowel grondgebonden woningen met zuid-gerichte tuin, als appartementen met zonnige leefterrassen. De site heeft een autoluw karakter, zodat de straten maximaal groen en veilig zijn. Tegelijk is het project autovriendelijk en is voldoende parkeerplaats voorzien. De appartementen hebben parkeervoorzieningen ondergronds. De woningen hebben ofwel een eigen inpandige garage, of parkeren geclusterd bovengronds.

Appartementen
De appartementen variëren van 2 slaapkamers (100 m²) tot 3 slaapkamers (108 m²) met ruime terrassen. Alle appartementen hebben een privatieve staanplaats en berging in de ondergrondse parking. Vanuit deze parking zijn alle appartementen per lift bereikbaar. De eigenaars van de appartementen delen een fietsenberging en vuilnisberging in de ondergrondse bouwlaag. Zij genieten ook allen van het gebruiksrecht van een gemeenschappelijke tuin.

Woningen
De woningen zijn allemaal 180 m² groot met 4 slaapkamers en zijn beschikbaar in 2 types. Een eerste type bevat 2 bouwlagen en een inpandige garage. Een tweede type bevat 3 bouwlagen en een private staanplaats in de parkeercluster bovengronds.

Categorie: Gebouwen; Residentieel - Projectontwikkeling

Willemen Real Estate is de afdeling projectontwikkeling binnen de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

Nieuws

 
locatie 

Projectdetails

Uitgevoerde werken 
Bouw van 42 appartementen en 29 ruime gezinswoningen
Guldendal 4-52, Mechelen, Antwerpen, België
Bouwheer 
Willemen Real Estate
Bedrag 
€15.381.000
Architecten 
Bontinck Architecture and Engineering
Studiebureau 
Nico Terryn (stabiliteit), S&A (speciale technieken)
Oppervlakte bovengronds 
4 700m²
Oppervlakte ondergronds 
2 600m²
Uitvoeringstermijn
1 jaar 11 maanden
Start werken
11-2014
Einde werken
10-2016