Containerterminal - Tanger

Prev Next
Beschrijving 

Op een site van 60 hectare in de haven van Tanger stonden we van a tot z in voor de realisatie van een containerterminal met een kaailengte van 1,2 km en alle bijhorende gebouwen. De terminal beschikt over de nieuwste vrachtafhandelingstechnologie om aan de behoeften van grote schepen te voldoen. Twaalf van op afstand bestuurbare STS-kranen met dubbele trolley - de grootste ter wereld - staan in voor het laden en lossen van schepen met minstens 22.000 containers aan boord. APM Terminals MedPort Tangier heeft een capaciteit van 3,3 miljoen teu per jaar en is een van de meest technisch geavanceerde terminals ter wereld. 

 

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Tanger, Tangier, Marokko
Bouwheer 
APM Terminals
Tijdelijke handelsvennootschap 
Willemen Infra, Cosimco, Franki Construct
Uitvoeringstermijn
2 jaar 2 maanden
Start werken
02-2017
Einde werken
04-2019