P+R - Merksem

Beschrijving 

Deze hypermoderne park and ride (12.000 m²) biedt plaats aan 690 wagens en 150 fietsen en telt 18 laadpunten voor elektrische voertuigen. Het gebouw valt op door zijn lichte en open constructie, houten balken spelen de hoofdrol.

Anders dan bij een klassieke aanbesteding werd dit project al van bij de uitvoeringsstudie aan Franki Construct toevertrouwd. Op die manier konden we de uitvoerings- en productieprocessen samen met de bouwheer, het studiebureau en de architect op elkaar afstemmen om zo op de meest efficiënte manier tot het beoogde eindresultaat te komen. We legden ook een tijdelijke parking aan om het verkeer op te vangen tijdens de werkzaamheden.

Bedoeling was om een park and ride neer te zetten die perfect past in het geheel van het Oosterweelproject. De P+R moet met andere woorden zorgen voor een slimme mobiliteit en de leefbaarheid in en rond Antwerpen mee verbeteren. Die visie vinden we ook terug in de ontwerpkeuzes, de installatie van een regenwaterbuffer en de nodige uitbreidingsmogelijkheden naar nog meer laadpalen voor elektrische wagens.

Foto's: © Lantis
 

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Bredabaan, Merksem, Antwerpen, België
Bouwheer 
Lantis
Uitvoeringstermijn
1 jaar 10 maanden
Start werken
11-2019
Einde werken
09-2021