School De Wijnpers - Leuven

Beschrijving 

Op vrijdag 6 juni 2014 is op campus De Wijnpers in Leuven het nieuwe schoolgebouw voor de leerlingen van de eerste graad officieel geopend.

Het gebouw bestaat uit een klassenblok met zes bouwlagen en een oppervlakte van 2.500 m², gecombineerd met een ondergrondse sporthal van 895 m² met daarboven de speelplaats. Het gebouw wordt getypeerd door haar voorgevel in geïsoleerde holle wanden met een regelmatig voegenpatroon, gecombineerd met raamopeningen die willekeurig lijken ingeplant. In totaal werd maar liefst 4.220 m² holle wanden verwerkt. De afwerking binnen in het gebouw werd bewust erg sober gehouden met onder meer holle wanden als zichtbeton, 1.500 m² geschilderd metselwerk in snelbouwstenen en 2.250 m² gepolierde betonvloer in de klassen en in de gangen.

Categorie: Gebouwen; Onderwijs

 

Franki Construct behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep, één van de grotere spelers in de bouwsector. Enkele van de belangrijkste partners binnen deze groep zijn Willemen General Contractor, Cosimco, Franki, Aswebo en Aannemingen Van Wellen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Bijzondere kenmerken 
Ondergrondse sportzaal 895 m²
Mechelsevest 72, Leuven, Vlaams Brabant, Belgium
Bouwheer 
Provincie Vlaams-Brabant Directie Infrastructuur - Dienst Gebouwen
Eindgebruiker 
School De Wijnpers
Architecten 
Office Kersten Geers David Van Severen
Studiebureau 
Office Kersten Geers David Van Severen
Oppervlakte ondergronds 
895m²
Uitvoeringstermijn
1 jaar 5 maanden
Start werken
01-2013
Einde werken
06-2014