Viaduct E17 - Gentbrugge

Prev Next
Beschrijving 

Sinds begin oktober 2021 is het 1,6 km lange viaduct van de E17 in Gentbrugge weer helemaal open voor het verkeer. Dat was een maand vroeger dan gepland.

Het viaduct dateert van de jaren ‘60 en was sterk verouderd. Bovenop het viaduct hebben we het wegdek, de waterdichting, het geluidsscherm en de vangrails vernieuwd. Onderaan herstelden we de betonstructuur, voorzagen we de pijlers van een kathodische bescherming en brachten we een beschermende coating aan. Daarnaast stonden we in voor de totale renovatie van de brug over de Schelde en de herinrichting van de snelwegparking.

Tijdens de renovatie ging extra aandacht naar geluidswerende maatregelen. “Naast nieuwe, hogere en langere geluidsschermen, werden ook alle 48 voegen in het brugdek vernieuwd met een geluidsarme PU-voegvulling. Sommige van die voegen zitten verdoken, waardoor je ze bijna niet ziet. Daardoor loopt het wegdek bijna volledig door en dat is aangenamer voor wagens om te rijden. Er werd ook gekozen voor geluidsarm asfalt”, zegt Yves, coördinator burgerlijke bouwkunde en renovatietechnieken.

De renovatiewerken aan het viaduct in Gentbrugge gingen van start in het voorjaar van 2020. Eerst werd het viaduct hersteld in de richting van Kortrijk, daarna in de richting van Antwerpen. Op die manier bleef verkeer over het viaduct in beide rijrichtingen steeds mogelijk.

 

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
E17, Gent, Oost-Vlaanderen, België
E17, Gent, Oost-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen
Bedrag 
€34.300.000
Uitvoeringstermijn
1 jaar 7 maanden
Start werken
03-2020
Einde werken
10-2021