Nieuwe fietstunnel op Aalsterse ring feestelijk ingefietst

Prev Next

Vrijdagmiddag werd de nieuwe fietstunnel onder de Siesegemlaan in Aalst feestelijk ingefietst. De fietstunnel is de eerste mijlpaal in het project Ring Aalst. Dankzij de tunnel beschikken fietsers nu over een veilig en vlotte verbinding naar het centrum van Aalst.

De tunnel werd geopend in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts, gedeputeerde voor Mobiliteit van de provincie Oost-Vlaanderen Peter Hertog, Aalsters burgemeester Christoph D’Haese en schepen van Mobiliteit Dylan Casaer.

Het kruispunt van de Siesegemlaan met de Merestraat is al klaar sinds 21 november. Het nieuwe kruispunt biedt een directe toegang naar het AS Ziekenhuis en de bedrijvenzone aan de Merestraat. Sinds de openstelling van het kruispunt verloopt het verkeer over de ring al een stuk vlotter.

De tweede fietstunnel, die onder het kruispunt met de Merestraat, is ook bijna klaar voor gebruik. Deze wordt aangesloten zodra de fietsaansluiting ter hoogte van de oude Merestraat aangelegd is. Ondertussen lopen ook de tunnelwerken aan de Boudewijnlaan verder. Op dit moment worden de wanden van de tunnel aangelegd. Als die werken klaar zijn, in april 2017, volgen de tunneldaken en de vloerplaten.

Het project Ring Aalst wordt uitgevoerd door Franki Construct en Aswebo. De nieuwe ring zal vlotter en veiliger zijn en meer capaciteit hebben. De werken werden eind augustus vorig jaar opgestart.

Foto: www.ringaalst.be

12 december, 2016 - 14:15

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.