Beschrijving

Willemen Groep is de laatste jaren in toenemende mate actief in het buitenland: enerzijds om vorm te geven aan onze groeiplannen en anderzijds als antwoord op de stijgende vraag vanuit een aantal opkomende markten. Onze vele indrukwekkende Belgische bouwprojecten zijn ook internationaal niet onopgemerkt gebleven. Bijgevolg krijgen we steeds vaker de vraag om mee te stappen in uitdagende buitenlandse projecten.

Vooral in Centraal- en Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten willen we onze expertise aanwenden. Onze meerwaarde? Uitstekende knowhow en projectmanagement, gekoppeld aan de inzet van lokale mensen en middelen.

Een prestigieuze internationale referentie is alvast de ambassade die we bouwden in Kinshasa. Het betreft zelfs een dubbele primeur: het is de eerste Belgische ambassade die ook plaats biedt aan Nederlandse en Luxemburgse diplomaten én het eerste passiefgebouw in Centraal-Afrika.

In de haven van Tanger bouwen we op dit moment op een site van 53 hectare aan een nieuwe containerterminal met 1.200 meter kaailengte. Het wordt een van de meest technisch geavanceerde containerterminals ter wereld.

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

Aannemingsbedrijven